Megölték a Hamász egyik parancsnokát

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Külpol

Még nem kezdődött el a szárazföldi offenzíva.

Meghalt Bilál al-Kadra, a Nohba-csapatok egyik parancsnoka, aki a Nirim és a Nir Oz elnevezésű kibucuk ellen végrehajtott támadások felelőse volt – közölte az izraeli légierő a Twitteren. A hadsereg közlése szerint a Hamász és az Iszlám Dzsihád több más tagját is megölték az éjjeli légicsapásokban.

Még mindig nem lehet pontosan tudni, mikor indul Izrael szárazföldi támadása, a hadsereg három órát hagyott a civileknek a menekülésre.

Irán eközben azt mondta, hogy a gázai offenzívát nem nézik tétlenül. Hosszein Amir-Abdollahian nagykövet az ENSZ-en keresztül azt üzente, nem akarják, hogy tovább eszkalálódjon a Hamász és Izrael közötti háború, a szárazföldi támadás pedig vörös vonal lenne. Ellenben segíteni akarnak a izraeli túszok kiszabadításában.

Izraeli források szerint legalább 126 túszt tart fogva a Hamász Gázában, és a terrorszervezet közlése szerint legalább 13-an meghaltak a légicsapásokban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk