Guardian: Orbán vécén is volt, míg a többiek Ukrajnáról szavaztak

  • narancs.hu
  • 2023. december 17.

Külpol

Egy diplomáciai forrás beszámolt a részletekről.

Eddig arról tudtunk, hogy Olaf Scholz felhívására Orbán kifáradt a teremből, miközben a többi EU-s ország vezetői arról szavaztak, hogy az Európai Unió megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával. Így végül a magyar miniszterelnök nem vétózott, nem szavazott, és távolmaradásával biztosította a döntés létrejöttét.

A Guardian azonban diplomáciai forrásokra hivatkozva újabb részleteket közölt az ülésről – hívta fel a figyelmet a Telex. Miután Scholz azt javasolta, hogy Orbán igyon egy kávét ahelyett, hogy megakasztja a folyamatokat, Orbán – tudva, mi fog történni – elhagyta a szobát. Mikor visszatért, mindenki nevetett. Valaki megkérdezte tőle: „Milyen volt a kávé?” Orbán nem tűnt boldognak, és azt is elárulta, hogy „kihasználta az alkalmat, hogy elmenjen vécére”.

Az ülésen történtekről Olaf Scholz elmondásából azt tudjuk, hogy Orbán a német miniszterelnök javaslatára ment ki kávézni, előre megbeszélt koreográfia szerint. Macron pedig tisztességtelennek nevezte Orbán döntését, miszerint megakasztotta az ukránoknak szánt háborús segélyt. Szijjártó Péter egyébként tagadta, hogy Orbán tudta, mi történik, míg elhagyja a termet. Az EU a héten azt ígérte, Ukrajna megkapja a pénzt akkor is, ha Orbán ellenzi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk