Hamász: 13 túsz vesztette életét a Gázai övezetben az izraeli légicsapásokban

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Külpol

Az elhunytak között külföldi állampolgárok is vannak. 

Tizenhárom túsz vesztette életét a Gázai övezetben a végrehajtott izraeli légicsapásokban az elmúlt 24 órában – írja a Sky News a Hamász közlése nyomán. 

A túszok közül hatan az északi körzetben hunyhattak el, hét fogoly pedig a gázai körzet másik három pontján vesztethette életét.

Az elhunytak között külföldi állampolgárok is vannak. 

Izrael szerint 150 tarthatnak túszként a Hamász fegyveresei. 

Izraeli-palesztin konfliktus

 
Elnéptelenedett utca egy izraeli légicsapást követően Gázában 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber
 

A Hamász a túszok megölésével fenyegetőzött, ha Izrael civileket bombáz figyelmeztetés nélkül. Közben Dainel Hagari katonai szóvivő péntek reggel közölte, Izrael kiürítetti a Hamász alagútrendszere fölött a Gázai övezet északi részét, ugyanis a terroristák az általuk ismert adatok szerint itt bujkálnak. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Amikor a megyei sajtó beszáll a kampányba

  • narancs.hu

Az átlag választópolgár még ma is szívesebben tájékozódik a sajtóból, sokan abban a tévhitben, hogy amit ott olvasnak, az hiteles, mert „megírta az újság”. Bemutatjuk, hogy működik ez a Somogy Online-nál a kampányban.