Hiába állít mást, igazából nincs atomgomb Trump asztalán

  • narancs.hu
  • 2018. január 3.

Külpol

Van ugyan egy gomb, de az teljesen másra használható.

„Kim Dzsong Un azt állítja, hogy »az atomgomb mindig az asztalán van«. Megmondaná neki valaki abból az elgyengült és éhező rezsimjéből, hogy nekem is van atomgombom, de sokkal nagyobb és sokkal erősebb az övénél, és az én gombom működik!” – tweetelte ki ma egy kisgyerek Donald Trump, akitől, úgy látszik, most éppen nem vették el az okostelefonját.

Az elnök arra reagált, hogy az észak-koreai vezető hétfőn azt nyilatkozta az újévi beszédében, hogy „az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez maga a valóság, nem egy fenyegetés”.

Bár Trump az asztalán lévő atomgombra hivatkozik, a CNN ma kiigazította az amerikai elnök újabb tévedését. A lap ugyanis leírja, hogy az Ovális Iroda elnöki asztalán valójában nincs semmiféle atomgomb. Van egy piros gomb, de azzal csak az „inast” tudja hívni az elnök, ha éppen szeretne valamit.

No, Trump doesnąt have a big nuclear button

“North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the ’Nuclear Button is on his desk at all times.’ Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!”

Figyelmébe ajánljuk