Horvátország két nap online oktatással állítaná meg a járvány terjedését

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 26.

Külpol

Az őszi szünet után vezetnek be két napra online oktatást. 

Kétnapos online oktatást vezetnek be Horvátországban az őszi szünet után a koronavírus-járvány terjedésének lassítására – jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden.

Pénteken lesz az utolsó tanítási nap az országban, az őszi szünet pedig jövő szerdáig tart. A válságstáb ezért úgy döntött, az azt követő két napon online oktatást rendel el az iskolákban.

A napi új fertőzöttek negyedét diákok teszik ki, jelenleg tízezer tanuló és 200 pedagógus van karanténban.

A kormányfő a közelgő ünnep, Mindenszentek, valamint a Halottak napja alkalmával arra figyelmeztetett: mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, hordjon maszkot, ügyeljen a távolságtartásra és a higiéniára, valamint ismételten oltakozásra szólított fel.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 889 710-en kaptak védőoltást - a jogosultak 46, a felnőtt lakosság 55 százaléka -, közülük 1 777 373-an már a második adagot is felvették. Az elmúlt 24 órában 3360 új fertőzést azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben harmincan haltak meg. Kórházban 1170 beteget ápolnak, közülük 139-en vannak lélegeztetőgépen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk