Hszi Csin-ping együttműködést kínál Joe Bidennek

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Külpol

A globális kihívások kezelése, az egymás fejlődéséhez való hozzájárulás és a közös jólét előmozdítása érdekében.

Hszi Csin-ping kínai elnök megerősítette, hogy Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések kezelésének és a globális kihívások megválaszolásának érdekében.

"Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a helyes módját annak, hogy együtt tudjanak működni, döntő fontosságú lenne a világ számára" – hangsúlyozta Hszi az amerikai-kínai kapcsolatokkal foglalkozó közös testület New York-i éves vacsorájára küldött levelében, amelyet a kínai állami média idézett szerdán.

"A kölcsönös tisztelet, a békés együttélés és a mindenki számára előnyös együttműködés hármas alapelve alapján Kína kész együtt dolgozni az amerikai féllel (...) a globális kihívások kezelése, az egymás fejlődéséhez való hozzájárulás és a közös jólét előmozdítása érdekében, hogy az mindkét ország és az egész világ számára előnyökkel járjon" – írta az elnök.

Vang Ji kínai külügyminiszter a héten Washingtonban tárgyal, előzetes pekingi értesülések szerint egy esetleges kínai-amerikai csúcstalálkozó is szóba kerül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk