Humanitárius segély érkezett Gázába

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Külpol

Ez csak csepp a tengerben, mondta egy ott élő.

Több mint 44 ezer palack ivóvizet szállított az UNICEF a Gázai övezetbe szombaton. Ez nem fedez többet, mint 22 ezer civil egynapi szükségletét a térségben. A háborús övezetben a vízellátás a korábbi kapacitás öt százalékán működik.

Húsz kamionnyi segélyszállítmány is érkezett Egyiptomból a mai napon. Az ENSZ szóvívője, Stéphane Dujarric arról beszélt, hogy ezeket nem vizsgálták át. A segélyszállítmányt a Palesztin Vörös Félhold segélyszervezet osztja szét. Izrael egyébként elvárná a kamionok átvizsgálását, hogy ne jussanak fegyverek Gázába.

Izraeli-palesztin konfliktus

 
Izraeli-palesztin konfliktus
 
Izraeli légitámadásban összedőlt ház romjai között keresnek túlélőket palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad
 

 

A New York Timesnak arról számolt be egy ott, Gáza déli részén lévő segélyhely dolgozója, hogy a bombázások folytatódnak. Yousef Hammash azt is hozzátette, nem értik, mi történik pontosan, a szélesebb folyamatokról a kint élőknek több tudomása van.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk