Irán szállított drónokat Oroszországnak, egy részük egyébként nyugati alkatrészekkel volt tele

  • narancs.hu
  • 2022. november 5.

Külpol

Az iráni külügyminiszter azt állítja, csak a háború előtt kereskedtek az oroszokkal.

Irán első alkalommal ismerte be szombaton, hogy szállított pilóta nélküli repülőgépeket Oroszországnak – írja a 444. Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter állítja, hogy azt a néhány drónt még a február 24-én kirobbantott orosz-ukrán háború előtt adták el az agresszornak.

Az ukránok szerint az orosz hadsereg az elmúlt napokban is iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú drónokkal bombázta a polgári infrastruktúra elemeit, ami nagy területen okozott áram- és vízhiányt.

Az ukrán titkosszolgálat ismertette, a Fekete-tenger felett lelőtt Mohajer-6 típusú drónok meglepetésre Amerikában, Európában Japánban és Kínában gyártott alkatrészekből állnak, pedig szankciók tiltják, hogy Irán ilyesmiket importáljon Oroszországba.

Az ukrán hírszerzés kedden tájékoztatott róla, hogy értesüléseik szerint az oroszok olyan drónokat kapnak Irántól, amivel az ukrán védelem nem bír. Azelőtt az iráni külügyminiszter pedig azt nyilatkozta, hogy Teherán ellenzi a háborút, de jó kereskedelmi és kapcsolatai vannak Oroszországgal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk