Iskolai tananyag lesz a drónok kezelése Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 14.

Külpol

A tantárgy neve Ukrajna védelme, a 10. és 11. évfolyam diákjai fogják tanulni.

Az ukrán oktatási minisztérium Facebook-bejegyzése, amelyet a 444 vett észre, arról szól, hogy ajánlottá tették a középiskolákban az Ukrajna védelme nevű tantárgyat. 

A közlemény szerint „a fiatalok nemzettudatának és életfontosságú készségeinek kialakítása” a cél a 10. és az érettségiző 11. évfolyamon. Elméleti oktatás mellett lesz lövészet, tájékozódási futás, taktikai képzés és elsősegélynyújtás. Az első évben a tanulók a nemzetbiztonság fogalmával, az irányítással és a tervezéssel ismerkednek, tanulják a fegyverek és katonai felszerelések használatát.  A tanterv része a katonai technológiák fejlődésének bemutatása, a drónok kezelésének elsajátítása is. 

A minisztérium szerint minden hónapban lesz egy ilyen honvédelmi képzési nap, amikor az iskolások drón- és lövészeti szimulátorokkal felszerelt központokban gyakorolnak. 

Ukrajnában úgy tanítanak a fronthoz közeli iskolákban, ahogyan a koronavírus-járvány alatt. Az akkori helyzethez képest lényeges különbség, hogy most bombázzák is az iskolákat:

Ez az írás arról szól, hogy a honvédelmi ismeretek tanítását nálunk is tervbe vették:

A címlapkép az ukrajnai háború kitörése után egy évvel rendezett tüntetésen készült

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk