Izrael nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen a Hamász túszokat hurcol az al-Shifa kórházba

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Külpol

Bizonyítékot találtak arra, hogy a gázai kórházban kivégeztek egy foglyul ejtett izraeli katonát.

Az AFP jelentése szerint az izraeli hadsereg

nyilvánosságra hozta az al-Shifa kórház biztonsági kameráinak felvételeit, amelyek szerint október 7-én túszokat vittek be a gázai kóráhzba, miután elrabolták őket a Hamász dél- izraeli támadásai során.

Az első fevételen az látszódik, hogy október 7-én 10:53-kor, egy férfit egy bejárati folyosón keresztül hurcol át öt másik, akik közül legalább három fegyveres. A másodikon 10:55-kor egy fehérneműs sérültet hét férfi – közülük legalább négy fegyveres – begurított egy hálóba. Az AFP egyelőre nem tudta azonnal ellenőrizni a felvételeket valódiságát.

 
Fotó: X/IDF

Az izraeli hadsereg a videókból közzétett fotókat is, ezek egyikén mintha egy túszt kísérnének, a másikon fegyveresek várakoznak a kórházi folyosón.

 
Fotó: X/IDF

 
Fotó: X/IDF

 Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője azt nyilatkozta, még nem találták meg a két említett túszt.

Mindeközben az izraeli hadsereg bizonyítékot talált arra, hogy a gázai al-Shifa kórházban kivégeztek egy foglyul ejtett izraeli katonát. Noa Marciano, a 19 éves izraeli sorkatona holttestét a múlt héten találták meg az izraeli hadsereg katonái az Al-Shifa közelében. A Hamász azt állította, hogy egy izraeli légicsapás miatt halt meg, de olyan videót közöltek a holttestéről, amin az érintetlennek tűnt egy fejsérülést kivéve. Az izraeli hadsereg szerint a halottkémi vizsgálat alapján tényleg megsérült az említett csapásban, ami megölte az őt fogva tartó terroristát, de a katonanő csak enyhe sérüléseket szenvedett. Daniel Hagari katonai szóvivő szerint biztos hírszerzési értesülésük van arról, hogy Marcianót a Hamász terroristái az al-Shifa területére hurcolták, és ott ölték meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk