Izraeli bombatámadásban meghalt a Hezbollah egyik parancsnoka Libanonban

Külpol

Eddig több mint 130 Hezbollah-tag halt már meg a bombázásokban.

Izrael Dél-Libanon elleni hétfői támadásában meghalt a Hezbollahon belüli elitegység, a Radván ezred egyik magas rangú parancsnoka – közölte három biztonsági forrás a Reuters hírügynökséggel.

A források szerint a parancsnok, Visszám al-Tavil az ezred egyik egységének helyettes vezetője volt. A biztonsági források továbbá azt is közölték, hogy a parancsnokon kívül egy másik Hezbollah-harcos is meghalt, amikor autójukat találat érte a libanoni Madzsdal Szelmnél.

Az izraeli bombázásokban eddig több mint 130 Hezbollah-tag halt már meg Libanon déli részén,

mióta a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása után megkezdődtek a határokon átnyúló harcok. A bombázásokban további 19-en haltak meg Szíriában.

A Hezbollah főtitkára, Hasszán Naszrallah a múlt héten két televíziós beszédében figyelmeztette Izraelt, hogy ne indítson teljes körű háborút Libanon ellen. "Bárki, aki velünk szemben háborúban gondolkozik – egy szóval: megbánja" – mondta a főtitkár.

Mindeközben a Hamász iszlamista terrorszervezet újabb fegyverraktárait és alagútjait találta meg az izraeli hadsereg (IDF) Gázában – jelentette a katonai szóvivő hétfő reggel.

Az IDF szárazföldi és légiereje vasárnap este közös hadművelettel mintegy harminc célpontot támadott, melyek egy része a föld alatt van a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Juniszban, ahol fegyvereket tároltak.

Emellett egy izraeli egység észrevett egy, több mint tíz palesztin fegyveresből álló csoportot, akik arra készültek, hogy rakétákat indítsanak Izrael felé, és végeztek velük. Szintén Hán-Juniszban számos fegyvert találtak a Hamász egyik harcosának járművében.

A Gázai övezet közepén, mezőgazdasági területen egy alagút lejáratára bukkantak, melyben több ezer dollárt és sok fegyvert találtak. Ezenkívül a Gázai övezet közepén fekvő Al-Magaziban az IDF megostromolt egy fegyverraktárat, ahol nagy hatótávolságú rakétákat tároltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk