Jamaicában szükségállapotot vezettek be

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. november 15.

Külpol

A bandaháborúk miatt.

Andrew Holness jamaicai miniszterelnök kedden szükségállapotot hirdetett a főváros, Kingston több kerületében, valamint a szigetállam egyes központi és nyugati régióiban a bandaháborúkhoz köthető bűnözés megfékezése végett.

A különleges jogrend egyebek között felhatalmazza a hatóságokat, hogy bírói végzés nélkül kutathassanak át épületeket és tartóztathassanak le gyanúsítottakat. Az intézkedés egyebek mellett a turisták körében kedvelt Montego Bay-t is érinti az ország északnyugati részén.

 "A bűnözés növekedését, valamint vagyon elleni fenyegetést, illetve bizonyos esetekben a közrend megzavarását tapasztaltuk ezekben a térségekben" - húzta alá televíziós beszédében Holness. "Komoly aggodalmat kelt a bandák tevékenysége ezekben a régiókban" - tette hozzá.

Holness szerint a gyilkosságok száma az elkövetkező hetekben az év végi ünnepekre tekintettel tovább növekedhet.

Antony Anderson rendőrfőnök szerint január elseje és november 13. között 1360 gyilkosságot jegyeztek fel az alig hárommillió lakosú Jamaicában, ami 6,8 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Mint mondta, a halálesetek 71 százaléka a bandaháborúkhoz köthető.

A térség országai közül Jamaicában az egyik legmagasabb a gyilkossági arány.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk