Jövő héten tárgyalnak először Ukrajnával az EU-csatlakozásról

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Külpol

A tagállamok egyhangú döntésével fogadták el a tárgyalási kereteket.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az általános megközelítését, benne a tárgyalási keretét Ukrajna és Moldova uniós csatlakozási tárgyalásaihoz – tudatta pénteken a testület soros elnöksége X-en (korábban Twitter). Tanács belga elnöksége közölte,

a lépés azt jelenti, hogy megnyílt az út a tárgyalások megkezdéséhez egy-egy június 25-i kormányközi konferencián.

A Telex emlékeztetett, az uniós csatlakozási folyamat minden egyes fontos lépéséhez, így a tárgyalási keret elfogadásához is egyhangú döntés kell a tagállamoktól. Az előző ilyen mérföldkő az elvi jóváhagyás volt a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez, amit tavaly decemberben adtak meg. A következő lépés az volt, hogy a tagállamok kitalálják, milyen feltételekkel tárgyaljanak Ukrajnával. Ezt rögzíti a pénteki hivatalos döntés, így már össze tudnak ülni az első kormányközi konferenciára, amit június 25-re terveznek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk