Kárpátaljai volt a katona, akit lefejeztek az oroszok

  • narancs.hu
  • 2023. április 20.

Külpol

Szerhij Pataki Nagyszőlősről vonult be, Bahmutnál harcolt. Elvették a telefonját, felvették vele, hogyan ölik meg.

„Elvették a telefonját, és felvették rá, amit tettek vele, hogy mindenki lássa” – nyilatkozta Vicseszlav Kusz önkormányzati képviselő a Telexnek a városában élt Szerhij Patakiról, aki márciusban halt meg, orosz fogságban.

Arról, hogy hogyan ölték meg, április 11-én a Twitteren megjelent egy videó, amelyet azóta töröltek. A kárpátaljai férfit az orosz fogvatartói lefejezték. 

Az ukrán hadsereg akkor megerősítette, hogy valóban egyik fogságba esett katonája látható a felvételen. Azt, hogy konkrétan Szerhij Pataki az az ember, most erősítette meg az ukrán kormány.

A Telex írása szerint Patakit sokan ismerték Nagyszőlősön, mert a piacon zöldséget, gyümölcsöt árult. Családos ember volt, felesége, hatéves kislánya, másfél éves kisfia várta haza, miután a mozgósításkor bevonult. A nagyszőlősi férfi utóbb Bahmutban szolgált, ahol az Ukrajna ellen indított orosz háború legtöbb áldozatot követelő harcai folynak. A békeidőben hetvenezres településen még négyezer civil él, a várost a hírek szerint félig elfoglalta az orosz hadsereg és a Wagner-csoport nevű katonai magánvállalat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk