Két holland párt átmenetileg felfüggesztené Magyarország schengeni tagságát

  • narancs.hu
  • 2024. október 15.

Külpol

Az ellenőrzés nélkül érkező orosz állampolgárok miatt.

Két holland ellenzéki párt, a liberális D66 és a kereszténydemokrata CDA átmenetileg felfüggesztenél Magyarország schengeni tagságát, mert a magyar kormány nem ellenőrzi megfelelően a területére belépő orosz állampolgárokat – írja az NL Times beszámolójára hivatkozva a 444.hu.

A párt képviselői kedden arra kérték Dick Schoof holland miniszterelnököt a parlamentben, hogy a csütörtökön kezdődő EU-csúcson szólaljon fel az ügy érdekében. A schengeni tagság felfüggesztése azt jelentené, hogy a magyar határokon újra bevezetnék a határellenőrzést. Jan Paternotte, a D66 politikusa azt mondta,

ameddig Magyarország „vörös szőnyeget terít” az ellenőrzés nélkül érkező orosz vendégmunkások elé, addig szükségesnek tartja a schengeni tagság felfüggesztését.

Hozzátette, tudja, hogy ez nagy lépés lenne, ugyanakkor az oroszok jelentette fenyegetés is nagy, a magyar kormány pedig semmit sem tett a probléma megoldásának érdekében. Henri Botenbal, a CDA elnöke abban bízik, hogy javaslatukat két kormánypárt, a liberális-konzervatív VVD és a jobbközép NSC is támogatja majd korábbi, a kormánykoalíció legnagyobb pártja, a Geert Wilders-féle szélsőjobboldali PVV viszont határozottan ellenzi a lépést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mik befolyásolják egy magánfogászati kezelés árait?

  • Fizetett tartalom

Az utóbbi években a magánfogászati ellátás árai is folyamatos emelkedést mutattak. Az állami egészségügyi rendszer leterheltsége és a hosszú várólisták miatt mégis egyre többen fordulnak magánszolgáltatókhoz. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a magán fogászatok költségeit!

Mik lehetnek egy online vállalkozás sikerének titkai?

  • Fizetett tartalom

Az online vállalkozások virágzása nem véletlen. Az internet adta lehetőségek nemcsak megkönnyítik az üzletindítást, hanem nagy növekedési potenciált is kínálnak. De mi kell ahhoz, hogy egy online vállalkozás valóban sikeres legyen? Nem elegendő pusztán egy jó ötlet vagy termék, hiszen a verseny nagy, a piac dinamikusan változik, és az ügyfelek elvárásai is egyre magasabbak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik lehetnek a legfontosabb sikertényezők.