Kim Dzsong Un: Ha lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát

  • MTI/narancs.hu
  • 2024. január 10.

Külpol

Újra a fenyegetőzés politikáját vette elő az észak-koreai diktátor.

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor Dél-Koreát nevezte meg az északi rezsim legfőbb ellenségéne. A saját állami médiájának azt mondta: nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése.

„Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ellen vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk”

– idézi a KCNA észak-koreai állami hírügynökséget az MTI.

Arról is beszélt, hogy a „dél-koreai klán a legfőbb ellenségünk”, ezért Észak-Koreának „prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését”. Kim ugyanakkor azt ígéri: ő nem fog egyoldalúan háborút indítani, de nincs szándékában elkerülni azt.

Az észak-koreai rezsim vezére hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást. Kim Dzsong Un elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét – közölte a KCNA.

A teljes történethez érdemes hozzátenni, hogy Észak-Korea politikájának egyik alapja, hogy amikor szeretnének elérni valamit, akkor atommal fenyegetőznek, viszont az változtathatott valamit a képen, hogy mostanra az Oroszországnak nyújtott támogatása miatt már közel sem számít olyan lator államnak, mint pár évvel ezelőtt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk