Anthony Blinken: Izrael nem éri el céljait a palesztin államhoz vezető út nélkül

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Külpol

Az amerikai külügyminiszter szerint Izraelnek és a palesztin vezetőknek is partnerként kell működniük.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Tel-Avivban tartott sajtótájékoztatóján komoly visszhangot keltő mondatokat fogalmazott meg a Times of Israel szerint: a politikus azt mondta, a régió teljes integrációját Izrael nem fogja elérni „a palesztin államhoz vezető út nélkül”.  A miniszter hozzátette, készek támogatni egy olyan tartós megoldást, ami véget vet az erőszaknak és garantálja Izrael biztonságát.

Blinken szerint ahhoz, hogy ez összejöjjön, „Izraelnek partnerként kell működnie azokkal a palesztin vezetőkkel, akik hajlandóak népükkel békés szomszédokként egymás mellett élni Izraellel”. Azt azért nem hagyta ki, hogy ez nem csak az izraelieken múlik, és a Palesztin Hatóság is „reformra szorul, javítania kell a kormányzását”. Állítása szerint mindezt ma Mahmúd Abbász palesztin elnöknek is elmondja.

Blinken szerint Egyesült Államok támogatja Izraelt abban, hogy október 7-e ne ismétlődhessen meg, de ehhez hozzátette, hogy túl magas a gázai halálos áldozatok száma.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!