Legalább 60 áldozata van a Moszkva közelében történt merényletnek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 23.

Külpol

Többen életveszélyes állapotban vannak, így az áldozatok száma emelkedhet. 

Valamennyi áldozatot elszállították a Moszkva melletti terrortámadás helyszínéről – jelentette a helyszínről a TASZSZ orosz állami hírügynökség tudósítója szombat hajnalban.

Az orosz nyomozóbizottság előzőleg azt jelentette be, hogy

a péntek esti merényletnek több mint 60 halálos áldozata és 145 sebesültje van, utóbbiak közül 115-öt szállítottak kórházba.

Azt is jelezték, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet. A legfrissebb közlések szerint kilencen vannak életveszélyes állapotban.

 
Mentőhelikopter érkezik a Crocus City Hall nevű hangversenyteremnek otthont adó épülethez, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes beszámolt arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök háláját fejezte ki a sebesülteket ellátó orvosoknak, és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

A tűzoltóságtól az orosz hírügynökség úgy értesült, hogy a lángokat az épület minden részében eloltották, de reggel hat óra körül több mint 320 tűzoltó dolgozott a helyszínen. A rendkívüli helyzetekért felelős orosz minisztérium sajtószolgálata kora reggel azt közölte, hogy a helyszíni munkálatokban 477 szakember vesz részt 183 egységnyi felszerelést használva.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben, a támadók indítékairól és sorsáról egyelőre nincsenek információk.

Az orosz hatóságok közölték, hogy a merénylőket nagy erőkkel keresik. Hozzátették, hogy a helyszínen fegyvereket és lőszert is találtak. Az illetékes szervek vezetői az első perctől kezdve folyamatosan tájékoztatják Vlagyimir Putyin államfőt a helyzetről és a vizsgálatok haladásáról – közölte a merénylettel kapcsolatos nyomozást irányító vizsgálóbizottság.

Oroszországban utoljára 20 évvel ezelőtt követtek el ilyen sok halálos áldozattal járó terrortámadást. A beszláni iskolafoglalást követő vérengzésben 334 ember, köztük 180 gyermek halt meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk