Az orosz nagykövet félbeszakította az egyperces csendet az ENSZ-ben

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Külpol

Megkopogtatta a mikrofonját, szót kért.

Egy perces csendes tiszteletadásra kérte a jelenlévőket az ENSZ Biztonsági Tanácsában pénteken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, mint mondta, „az agresszió áldozatainak” emlékére, az ukrajnai háború kezdetének évfordulóján.

Sky News szerint ezután kínos jelenet következett, mert ahogy Kuleba és a közgyűlés tagjai felálltak, az orosz ENSZ-nagykövet, Vaszilij Nebenja megkopogtatta a mikrofonját és szót kért. A jelenlévők ezért újból leültek. 

 

 

„Azért állunk fel, hogy tisztelegjünk az Ukrajnában 2014 óta történt események minden áldozatának emléke előtt. Mindazokra emlékezünk, akik elpusztultak. Minden élet felbecsülhetetlen értékű” – mondta Nebenja nagykövet. 

A Telex beszámolója szerint az ENSZ BT ülésén, amelyet az egy éve tartó háború miatt hívtak össze, először az orosz nagykövet szólalt fel, és azt bizonygatta, hogy Ukrajnának nem lenne szabad a tanács tagjai előtt megszólalnia. Nebenja azt mondta, a nyilatkozat ellen, amely majd elhangzik, nincs kifogása országának, de ragaszkodni kell a szabályokhoz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk