Londonban a fertőzöttek 80 százaléka az omikrontól beteg

  • narancs.hu
  • 2021. december 18.

Külpol

Számítottak rá, hogy gyorsabban terjed, de nem gondolták, hogy ennyire.

Eredetileg az év végére várták Nagy-Britanniában, hogy bekövetkezzen, az omikron variáns okozza a koronavírus-fertőzések több mint felét, de már most ez a helyzet – írja a Telex.

A szigeten eltérő az új vírusvariáns jelenléte: a legmagasabb arányt Londonban mérték, itt a megbetegedések 80,8 százalékáért felel. Feltételezik, hogy Skóciában is dominánssá vált az omikron.

Az Egyesült Királyságban pénteken az eddigi legtöbb fertőzöttet regisztrálták, több mint 93 ezer új koronavírusos beteget. A brit egészségügy arra számít, hogy ez a tendencia a következő hetekben folytatódik. 

Az új kutatások szerint a védőoltások 85 százalékos védettséget nyújtanak az omikron által okozott betegség ellen, de a Telex arról ír, a harmadik oltás felvételével a legtöbb esetben el lehet kerülni a kórházat.

A világon – nyilván az egyes országok hatóságainak összesített adatai szerint – 35 ezer omikron-fertőzöttet tartottak számon a legfrissebb információk alapján, 15 ezret az Egyesült Királyságban, 11 és fél ezret Dániában, 2 ezret Norvégiában – Magyarországon pedig kettőt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk