Lövöldözés tört ki egy német Mercedes gyárban csütörtökön, ketten meghaltak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 11.

Külpol

Egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek. 

Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes gyárban csütörtökön, ketten meghaltak – közölték a német hatóságok, hozzátéve, hogy egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

„Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén” – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője.

„Két ember életét vesztette”

– tette hozzá. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette az ügyészség közlését.

 
Rendőrautók a Mercedes-Benz német autóipari vállalat sindelfingeni gyára előtt 2023. május 11-én, miután egy férfi lövöldözött az üzemben, és egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített.
Fotó: MTI/AP/DPA/Julian Rettig
 

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért. A rendőrség és a katasztrófavédelem folytatja a nyomozást a helyszínen. „Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első” – közölte a vállalat.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak. 2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk