Lövöldözés volt egy orosz iskolában

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Külpol

Eddig 13 halálos áldozatról tudni.

Egy fegyveres tüzet nyitott egy közép-oroszországi, Izsevszk városában található iskolában, legalább 13 embert megölve és 21-et megsebesítve - írja a BBC az orosz hatóságok közlésére hivatkozva.

A jelenlegi információk szerint hét gyermek és hat felnőtt van a halálos áldozatok között, köztük két biztonsági őr és két tanár. A személyzetet és a diákokat evakuálták az iskola épületéből.

A mintegy 1000 diákot számláló iskolába berontó ámokfutó két lőfegyverrel támadott,  tette után pedig öngyilkos lesz, az indítékai egyelőre tisztázatlanok. A katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen vannak. A régió vezetője szeptember 29-ig tartó gyászt hirdetett.

Az orosz média olyan videókat tett közzé, amelyeken látszólag pánik látható az épületben, ahol a lövöldözés történt. Néhány felvételen az látható, hogy véres osztályterem padlója és egy ablakon lévő golyó ütötte lyuk látható, a gyerekek pedig az asztalok alatt guggolnak. A BBC közleése szerint az egyik felvételen a földön fekvő, halott támadót is látni lehetett, aki náci szimbólukat ábrázoló pólót és fejkendőt viselt.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk