Magyar Hang: Csődeljárás indult a Csíki Sör ellen

  • narancs.hu
  • 2024. január 22.

Külpol

Csíki Sör: Relax!

December végén csődeljárást indított a holland bejegyzésű Lixid Holding BV a Csíki Sört gyártója, a csíkszentsimoni Lixid Project SRL ellen – írja a Hargita Megyei Törvényszék adatbázisára hivatkozva a Magyar Hang. Az ügyben az első tárgyalás február 28-ra van kiírva.

A lap emlékeztet, a székelyföldi sörgyárnak – amely miatt még törvény is született Budapesten – két tulajdonosa van, fele-fele arányban, Lénárd András mellett egy holland bejegyzésű cég, a Lixid Holding BV. A cikk szerint

a törvényszéki iratokból az is kiderül, hogy a holland cég fizetésképtelenség miatt indította meg a csődeljárást.

Négy éve folyamatosan veszteséges a vállalkozás, és 2020 óta csökken az alkalmazottainak száma is, a cég adóssága pedig háromszor akkora, mint az éves forgalma. A lap úgy tudja, a holland cég ráadásul nem csak a sörgyár ellen, hanem Lénárd András többi vállalkozása ellen is bírósági eljárást indított.

A Csíki Sör nem sokkal a csődeljárásról szóló hír megjelenése után e-mailben kereste meg a cikket szemléző Transtelexet. Mint írták:

„A nemrégiben megjelent cikkben leírtak kapcsán, a hivatalos álláspontunk: Relax! Nem vagyunk csődben! Részletek később.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.