Magyar lapokat vádol álhírterjesztéssel az orosz külügy

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 16.

Külpol

A Népszava és a HVG cikkei érték el Putyin minisztériumának ingerküszöbét.

Hamis információk terjesztésével és az Oroszország által indított "speciális katonai művelet" diszkreditálásával vádolja az orosz külügyminisztérium Facebook-bejegyzésében a HVG-t és a Népszavát. A bejegyzéshez - amiről maga a HVG számolt be - egy montázst is mellékeltek a kifogásolt cikkekről FAKE, azaz HAMIS pecséttel.

A Népszava esetében az orosz külügy azt sérelmezi, hogy a lap szerint Oroszország példastatuálásra használja a Jehova tanúit a háború idején. A poszt szerint ezt írni, azért félrevezető, mert Oroszországban a Jehova tanúit már 2017-ben, azaz jóval a háború előtt szélsőséges szervezetnek nyilvánították.

A HVG egyik kifogásolt cikke a brit védelmi minisztériumra hivatkozv azt írta, hogy az oroszok aknákat vetnek be civilek ellen. Ezt az állítást az orosz külügy sem próbálja cáfolni, csupán azzal vág vissza, hogy szerintük az ukránok is használnak hasonló aknákat.

A HVG másik cikkében az az állítás szerepel, hogy az orosz hadsereg támodásokat intéz a fűtési és energetikai infrastruktúrát biztosító létesítmények, köztük a zaporizzsjai atomerőmű ellen. Az oroszok itt azt sérelmezik, hogy a lap úgymond nem mutatta be "a nukleáris katasztrófa elhárítására tett orosz erőfeszítéseket."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk