Már csak Szeverodoneck felét irányítják az oroszok

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 5.

Külpol

Az ukránoknak sikerült visszább szorítani az oroszokat.

Szeverodoneck fele áll jelenleg az orosz erők irányítása alatt – közölte vasárnap a Luhanszk megyei kormányzó.

"Az orosz erők nemrég még a város 70 százalékát tartották ellenőrzésük alatt, de az elmúlt két napban visszaszorítottuk őket" – jelentette ki Szerhij Hajdaj.

A kormányzó egyúttal "rendkívül nehéznek" minősítette a szeverodonecki helyzetet, s hozzátette, hogy a harcokban az itt található Azot vegyi üzem is megrongálódott.

Elmondta továbbá, hogy rakétatámadás érte Liszicsanszkot is.

Szombaton Hajdaj azt mondta: a mostaninál több nagy hatótávolságú fegyverre van szükségük az ukrán erőknek ahhoz, hogy az orosz tüzérséget tartósan távol tudják tartani.

Robbanásokról számoltak be a Kijev nyugati részén lévő Darnicki és Dniprovszki kerületből is. Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere Telegramon pedig emlékeztetett arra, hogy hetek óta a vasárnapi az első ilyen jellegű támadás Kijev ellen.

A Donyeck megyében található Kramatorszk polgármestere, Olekszandr Goncsarenko szintén azt közölte, hogy az éjszaka folyamán az orosz csapatok tűz alá vették a várost, áldozatokról nem érkezett hír.

Az ukrán hadsereg vasárnap reggel közleményben azt állította, hogy az orosz csapatok foszfortartalmú lőszereket is bevetettek Harkiv régiójában, és szándékosan vesznek célba civil létesítményeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk