Már két olyan ember tűnt el Vuhanból, akik a vírusról tudósítottak

  • narancs.hu
  • 2020. február 14.

Külpol

Nyilvánosan ígérték meg, hogy hitelesen fognak beszámolni mindenről.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, eltűnt egy kínai újságíró, aki a kormánnyal ellentétben semmit sem akart elhallgatni a vírus terjedésével kapcsolatban. Csen Qiushi aznap tűnt el, amikor meghalt az az orvos, aki először figyelmeztetett a veszélyre.

Eltűnt a kínai újságíró, aki valósághűen tudósított a koronavírusról

Pár hete érkezett Vuhanba. Eltűnt egy kínai újságíró Vuhanban, aki a városon belülről kritikusan tudósított a koronavírusról - írja az Index a CNN nyomán. „Úgabb igazmondót hallgattak el". Csen Qiushi csütörtök este tűnt el, pont aznap, amikor kiderült, hogy tényleg meghalt az az orvos, aki először figyelmeztetett a vírusra.

Most egy vuhani üzletembernek veszett nyoma, aki szintén hiteles videókat, képeket, beszámolókat osztott meg az aktuális helyzetről. Fang Bin több felvételt tett közzé az interneten, az egyiken az látható, ahogy nyolc holttestet pakolnak be egy minibuszba az egyik kórháznál. A rendőrség még aznap este felkereste a férfit a lakásán. Akkor nem esett bántódása. A helyi üzletember utoljára arról írt, hogy a kormány keze elér az emberekig, ez egy hete történt, azóta nem tudni róla semmit.

via Index, BBC

Figyelmébe ajánljuk