Medvegyev: Ha Ukrajna sikerrel járna az ellentámadás során, Oroszország kénytelen lenne atomfegyert bevetni

  • narancs.hu
  • 2023. július 30.

Külpol

A háború kezdete óta nem először riogatnak az oroszok az atomfegyver bevetésével.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, korábbi miniszterelnök, mint ismert, időnként felveti egy nukleáris konfliktus lehetőségének rémképét Oroszország és Ukrajna között. Most épp azt mondta, hogy

Moszkva kénytelen lenne atomfegyvert bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne.

Medvegyev – aki a Vlagyimir Putyin elnök által vezetett orosz biztonsági tanács elnökhelyettese – a közösségi médiában közzétett üzenetében azt mondta, hogy Oroszország kénytelen lenne saját nukleáris doktrínájához folyamodni egy ilyen forgatókönyv esetén - írja a The Guardian.

"Képzeljük el, ha az offenzíva, amelyet a NATO támogat, sikeres lenne, és leszakítanák a földünk egy részét, akkor kénytelenek lennénk atomfegyvert használni az orosz elnök rendeletének szabályai szerint" – jelentette ki Medvegyev. Hozzátette,

egyszerűen nem lenne más lehetőség. Tehát ellenségeinknek imádkozniuk kellene harcosaink sikeréért."

Medvegyev arra utalt, hogy Oroszország nukleáris doktrínája kimondja: a nukleáris fegyverek bevethetők válaszul az Oroszország elleni, hagyományos fegyverekkel végrehajtott agresszióra, amely az orosz állam létét fenyegeti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk