Még két hétig biztosan nem adják ki Navalnij holttestét

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Külpol

Meg is indokolta a hatóság az ellenzéki politikus édesanyjának, Ljudmila Navalnajának.

Továbbra is zavarosak a körülmények a hivatalos verzió szerint pénteken egy szibériai büntetőtelepen meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus holtteste körül. A BBC szerint a legfrissebb fejlemény az, hogy

a holttestet még két hétig biztosan nem adják ki.

A hatóságok Navalnij édesanyját, Ljudmila Navalnaját arról tájékoztatták, hogy erre a holttest kémiai elemzése miatt van szükség.

Ljudmila Navalnaja szerint a hatóságok késlekedésének az az oka, hogy idő kell, míg a novicsok nevű méreg eltűnik fia szervezetéből.

 
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus fényképét érinti meg egyik tisztelője a politikai elnyomás áldozatainak szentpétervári emlékművénél
Fotó: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A Nyugat – leszámítva persze a nem reagáló Magyarországot – egyértelműen az orosz hatóságokat okolja Navalnij halála miatt. Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő szerint a nyugati politikusok megjegyzései arrogánsak és elfogadhatatlanok.

Mindeközben csak gyűlnek az aláírások azon az oroszországi online petíción, amiben a test kiadatását kérik a hatóságoktól. A számláló jelenleg 66 ezernél jár – nem mintha ez Oroszországban bármit is számítana.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk