Megérkezett Prigozsin magángépe Minszkbe

  • narancs.hu
  • 2023. június 27.

Külpol

Ezek szerint a lázadás kirobbantása után elhagyhatta Oroszországot. Már ha rajta volt a gépen.

A Flightradar adatai alapján az ukrán légteret nagy ívben megkerülve, 

Minszkben landolt Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér gépe

írjaKyiv Post. A radar képéből az nem derült ki, hogy az Embraer Legacy 600-as típusú repülőgép honnan szállt fel, csak sejthető, hogy Rosztov lehetett a kiinduló pontja.

A Wagner zsoldossereg vezetőjét hétfőn már többen látni vélték a fehérorosz fővárosban, azonban vélhetően összekeverték valakivel, ugyanis Prigozsin gépe minden bizonnyal csak kedden érkezett meg oda. Így ő is, amennyiben rajta volt a gépen.

Mint ismert, Prigozsin valójában nem tudni, mi okból, péntek éjszaka fordult teljesen szembe az orosz katonai vezetéssel, szombaton 25 ezer katonájával pedig megindult Moszkva felé leváltani Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnököt. Szombat estére viszont – fehérorosz közvetítéssel – alkut kötött az orosz vezetéssel: állítólag őt magát a lázadása ellenére, futni hagyták, így mehetett Fehéroroszországba.

Prigozsin hétfői hangüzenetében azt állította, nem volt célja az orosz kormány megdöntése, míg Putyin indulatos videóüzenetben azt ígérte, a lázadókat meg fogják büntetni – így nem világos, hogy az egészet kirobbantó, Oroszországot mára elhagyó Prigozsin kimarad-e a büntetésből, vagy kit büntetnek meg, ha nem őt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk