Megérkeztek az első orosz katonák Fehéroroszországba

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. október 15.

Külpol

Ők Minszk és Moszkva egyesített katonai egységének tagjai.

Megérkeztek Fehéroroszországba a Moszkva és Minszk által létrehozott közös katonai egység első orosz katonái – közölték szombaton a helyi hatóságok. A fehérorosz vezetés megegítélése szerint mivel az oroszok által megtámadott ukránok fenyegetik a fehéroroszországi határok biztonságát, ezért indokolt az oroszokkal egy közös haderőt kialakítaniuk.

A fehérorosz védelmi minisztérium közleményében azt írta, hogy a regionális katonai egységet alkotó orosz katonák első szerelvényei és konvojai megérkeztek, de nem közölte az oda telepített orosz katonák számát. Képeket tett közzé ugyanakkor a vonatokról és teherautókról, valamint az orosz katonákról, akiket népviseletbe öltözött nők üdvözöltek kenyérrel és sóval a kezükben, ami a szláv vendégszeretet hagyománya.

Fehéroroszország kitart amellett, hogy ez a haderő pusztán védelmi célokat szolgál, és a határait hivatott biztosítani. Fehéroroszország, amely Oroszország szövetségese az ukrajnai konfliktusban, már a háború elején átengedte a területét az orosz hadseregnek céljai megvalósításához, de a fehérorosz hadsereg eddig nem vett részt az ukrán területen folyó harcokban.

Minszk azt állítja: nem gondolkodik azon, hogy az orosznál jóval kisebb hadserege az oroszokkal vállvetve harcoljon Ukrajnában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk