Megkezdődött az oltás az orosz vakcinával Algériában

  • narancs.hu
  • 2021. január 30.

Külpol

Megérkezett az első Szputnyik V szállítmány.

Algériában megkezdődött a koronavírus elleni országos oltási kampány - jelentette szombaton az APS állami hírügynökség, miután előző este megérkezett az országba az első szállítmány a Szputnyik V orosz vakcinából.

Az APS szerint vasárnap a brit-svéd AstraZeneca oltóanyagából is megérkezik az első szállítmány az észak-afrikai arab országba.

Az első oltásokat a járványtól leginkább sújtott Blida tartományban adták be, a fővárostól, Algírtól nem messze délnyugatra.

 Az egészségügyi miniszter közlése szerint először az egészségügyi dolgozók, az idősek és a krónikus betegek kapják meg az oltást.

A 44 millió lakosú Algériában a hivatalos nyilvántartás szerint eddig 107 ezer embert fertőzött meg a koronavírus, és a kór 2900 halálos áldozatot követelt. (MTI)

Koronavírus - Orosz oltóanyag

 
Koronavírus - Orosz oltóanyag
 
Moszkva, 2020. augusztus 13. Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott kép az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet kifejlesztette oltóanyagról, a Gam-Covid-Vakról a moszkvai intézetben 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven. MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)
 

 

 

Figyelmébe ajánljuk