Megnyerte a láncfűrészes jelölt az argentin elnökválasztást

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Külpol

Javier Milei hajmeresztő ígéretekkel lesz argentin elnök.

A jobboldali, radikálisan libertárius politikát képviselő Javier Milei-t az argentin választások második fordulójában 76 százalékos részvétel mellett a szavazatok 56 százalékával választották elnökké a kormányzó baloldali erők jelöltjével, Sergio Massa pénzügyminiszterrel szemben.

A választási kampányban meghatározó volt a gazdasági helyzet kezelése, többi között a rendkívüli infláció megszüntetése és a lakosság nagymértékű elszegényedésének megállítása.

Javier Milei megválasztása után drasztikus változásokat ígért az országban, és azt hangoztatta, hogy a jelen helyzetben nincs tér a félmegoldásokra. Az Austin Powers-karaktert idéző Milei többek között a szervkereskedelem legalizálását, az amerikai dollár bevezetését, a jegybank megszüntetését  ígérte, nem hisz a klímaváltozásban és a covid- oltásban, támogatja a szabad fegyverviselést, és tiltaná az abortuszt, még akkor is, ha a terhességet nemi erőszak előzte meg. A populista politikus láncfűrésszel kampányolt, és azt ígérte, leváltja a régi elitet, ezért az elemzők Donald Trumphoz hasonlítják, aki szintén a hagyományos politikai osztályon kívülről érkező jelöltként nyert választást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.