Megnyerte a láncfűrészes jelölt az argentin elnökválasztást

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Külpol

Javier Milei hajmeresztő ígéretekkel lesz argentin elnök.

A jobboldali, radikálisan libertárius politikát képviselő Javier Milei-t az argentin választások második fordulójában 76 százalékos részvétel mellett a szavazatok 56 százalékával választották elnökké a kormányzó baloldali erők jelöltjével, Sergio Massa pénzügyminiszterrel szemben.

A választási kampányban meghatározó volt a gazdasági helyzet kezelése, többi között a rendkívüli infláció megszüntetése és a lakosság nagymértékű elszegényedésének megállítása.

Javier Milei megválasztása után drasztikus változásokat ígért az országban, és azt hangoztatta, hogy a jelen helyzetben nincs tér a félmegoldásokra. Az Austin Powers-karaktert idéző Milei többek között a szervkereskedelem legalizálását, az amerikai dollár bevezetését, a jegybank megszüntetését  ígérte, nem hisz a klímaváltozásban és a covid- oltásban, támogatja a szabad fegyverviselést, és tiltaná az abortuszt, még akkor is, ha a terhességet nemi erőszak előzte meg. A populista politikus láncfűrésszel kampányolt, és azt ígérte, leváltja a régi elitet, ezért az elemzők Donald Trumphoz hasonlítják, aki szintén a hagyományos politikai osztályon kívülről érkező jelöltként nyert választást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk