Mégsem adóztatják meg a bolgárok az orosz gázt

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Külpol

Fellélegezhet Putyin és Orbán.

Már nem szerepel a bolgár kormány jövő évi költségvetésében az orosz gázra kivetett adóból származó, 1,2 millió euró – írja az Euroactivra hivatkozva a 444. A kormánypárt ugyanis kétkedik abban, hogy be tudnák hajtani ezt az összeget – jelentette ki Aszen Vasziljev bolgár pénzügyminiszter.

Az Európai Bizottság szerint a bolgároknak minden joguk megvan, hogy bevezessék az adót, amely 10 euróval terhelne meg minden MWh gázt. Szerbia és Magyarország élesen bírálta a tervezett adót, ami magasabb energiaárakhoz vezetne. A tranzitdíj emelkedésére reagálva Magyarország kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Bulgáriával szemben, hiába ígérték a bolgárok, hogy az adó a Gazpromot terheli majd, és nem az európai vásárlókat. Ezt persze garantálni nem tudták. Azt is nehéz lett volna megállapítani, hogy mi számít orosz gáznak, a Törökországon át érkező anyag ugyanis keverve jut el Bulgáriába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.