Mocskos disznónak nevezte az EP kedden elhunyt elnökét egy AfD-s képviselő

  • narancs.hu
  • 2022. január 12.

Külpol

Nicolaus Festet érezhetően feldobta David Sassoli halálának híre.

"Végre eltűnt az a mocskos disznó. Egy antidemokrata, a parlamentarizmus szégyene" - így reagált Nicolaus Fest, a német szélsőjobboldali AfD EP-képviselője David Sassoli EP-elnök keddi halálhírére.

Fest frakciótársainak szánt üzenetét az ARD hozta nyilvánosságra.

A német politikus Facebook-oldalán "szerencsétlennek" nevezte szavai kiszivárogtatását, azonban nem kért bocsánatot, és amellett érvelt, hogy a Sassoliról a nekrológokban festett pozitív kép "kiegészítésre szorul."

Az AfD hivatalosan sajnálatát fejezte ki Sassoli halála maitt, és Jörg Meuthen pártelnök Fest szavaitól is elhatárolódott.

(Politico)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!