Műholdképen láthatóak Prigozsin lezuhant repülőgépének roncsai

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 25.

Külpol

A felvétel egy nappal a repülőszerencsétlenség után készült. 

Műholdképen mutatja be a Space.com Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezért lezuhant repülőgépének roncsait – írja a hvg.hu. A felvételen jól láthatóak a járművek is, melyek a baleset helyszínére érkeztek. A szatellit egy fákkal körülvett füves területet fotózott le augusztus 24-én, egy nappal az eset után.

 
Forrás: Planet Labs PBC
 

A portál azt írja, hogy Prigozsin magángépe egy Embraer EMB-135BJ Legacy 600 típusú üzleti jet volt, amelynek utaslistáján nemcsak a Wagner-csoport vezére, de annak több magasrangú tisztviselője is rajta volt. A képen jól láthatók a repülő maradványai, valamint több tucat jármű, amelyek valószínűleg a rom eltakarításán dolgoztak.

A zsoldoshadsereg alapítójának magángépe szerda este zuhant le a Moszkvától 150 kilométerre lévő Tver megyében. A fedélzeten hét utas és három fős személyzet tartózkodott, a balesetet senki nem élte túl. A hadúr halála azért érdekes különösen, mert Prigozsin 25 ezer zsoldosával együtt június végén puccsot kísérelt meg Vlagyimir Putyin ellen. Az orosz elnök kétes garanciájú amnesztiát adott a vezérnek, aki Moszkva közelében visszafordult és pár nappal később Fehéroroszországba ment. Legutóbb, augusztus 22-én, valószínűleg Mali fővárosából, Bamakóból jelentkezett be, amikor azt mondta, készek arra, hogy „nagyobbá tegyék Oroszországot más kontinenseken, és még szabadabbá tegyék Afrikát”.

Vlagyimir Putyin részvétét nyilvánított a Wagner-vezér és minden, a lezuhant gépen tartózkodó családjának. A kilencvenes évek óta ismerte Prigozsint, akit tehetséges üzletembernek tartott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk