Nagy Zsolt: Támogasd az ukrán hadsereget!

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Külpol

A színész cseh kampányban szerepel, fegyverekre gyűjtenek.

Arcát és nevét adta a cseh védelmi minisztérium és a prágai ukrán nagykövetség közös adománygyűjtő akciójához Nagy Zsolt magyar színművész – írja a Telex.

Az adománygyűjtést Dalibor Dědek cseh üzletember kezdeményezte, Darek Pro Putina (Lepjük meg Putyint) szlogennel. A magánszemélyek által összeadott pénzből az ukrán hadseregnek vásárolnak olyan fegyvert és felszerelést, amilyenre igény mutatkozik. A szervezésben a cseh védelmi minisztérium részvétele garantálja, hogy minden a jogszabályoknak és a nemzetközi egyezményeknek megfelelő legyen.

Eddig közel 10 milliárd forint értékben vásároltak és küldtek fegyvereket és eszközöket az ukrán hadseregnek, többek közt modernizált T–72-es harckocsit, légvédelmi gépágyúval felszerelt drónvadász pickupokat, rakétavetőket, drónokat, páncélozott járműveket.

Aki adakozni akar, a projekt honlapján kiválaszthatja, melyik holmi beszerzéséhez járul hozzá. Most ezer darab páncélelhárító gránátvetőre és kézifegyverekhez szükséges tölténytárakra gyűjtenek, már magyar aloldalon is

A kampányfilmben Nagy Zsolt arról beszél, hogy békeszerető ember, és ha virágokkal lehetne békét teremteni, virágokra gyűjtene. Hisz abban, hogy mindenkinek joga van megvédeni a szülőhazáját, a szabadságát és a szeretteit. 

A színész azt nyilatkozta, nem fizetett reklámarc, meggyőződésből segíti a projektet.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk