Navalnij holttestével zsarolja az anyát a Kreml

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Külpol

Ljudmila Navalnaja a YouTube-on arról beszélt, azért nem adták ki neki a fiát, mert nem egyezett bele a titkos temetésbe.

Nem adták ki a február 16-án börtönben meghalt Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának. Erről maga Ljudmila Navalnaja beszélt csütörtökön fia YouTube-csatornáján. 

Péntek óta próbálja elérni, hogy elvihesse halott fiát. Múlt éjjel végül bevitték a halottasházba, aláírhatta a halotti anyakönyvi kivonatot. Nyomozók tárgyaltak vele, dokumentumokat mutattak neki.

Ezekből az derül ki, hogy Alekszej Navalnij természetes halált halt. 

A Telex ezzel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy Navalnij dokumentált halála után két perccel már meg is jelent az esetről egy hivatalos közlemény. Navalnij felesége feltételezi, hogy férjével novicsok idegméreg végezhetett, a Kreml szerint ez alaptalan vád. 

Az anya arról számolt be, hogy a fia holttestét azért nem adták neki oda, mert kiderült, a hatóságok akarják meghatározni, Navalnijt hol és mikor temessék el, megemlékezés nélkül. Ő viszont ezt nem akarja. Azt szeretné, ha mindenki meg tudna emlékezni a fiáról, aki szeretne.  Ljudmila Navalnaja azt mondta, akik tárgyaltak vele, folyamatosan kapták az utasításokat. Azzal fenyegették, hogy ha nem egyezik bele a titkos temetésbe, akkor valamit tenni fognak a holttesttel, egy nyomozó pedig azt mondta, hogy az idő ellene dolgozik, mert a holttest oszlásnak indul. Navalnij anyja nem vár különleges bánásmódot, csak azt, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően temethesse el a fiát. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk