Németországba nem repülhetnek be orosz gépek

  • narancs.hu
  • 2021. június 2.

Külpol

Ez a válasz arra, hogy a Lufthansa nem kapta meg az Oroszországba szóló engedélyeket.

Az orosz légitársaságok gépei nem szállhatnak le Németországban – jelentette be a német közlekedési minisztérium. 

A döntés indoka a hvg.hu szerint az, hogy a német Lufthansa légitársaság még nem kapta meg a júniusra szóló oroszországi leszállási engedélyeket, emiatt a hét elején több oda induló járatot is törölni kellett. 

Mihelyt az orosz hatóságok kiadják az engedélyeket, az orosz légitársaságok is használhatják a német repülőtereket – jelentette be a minisztérium. Korábban ilyen nem fordult elő.

Az orosz szövetségi légi közlekedési ügynökség közölte, hogy már sikerült rendezni az engedélyek ügyét a két ország között. 

Oroszország azokkal a légitársaságokkal szemben járt el így, amelyek kikerülik Fehéroroszország légterét, amióta a Ryanair járatát májusban földre kényszerítették Minszkben, és őrizetbe vették a gépen utazó újságírót, Raman Prataszevicset és a barátnőjét.

Róla ebben a cikkben írtunk:

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?