Olasz étteremben fotózták le Orbánt Bersluconi temetése előtt

  • narancs.hu
  • 2023. június 14.

Külpol

Nem sok külföldi ment el az egykori olasz miniszterelnök temetésére. 

Fényképeket közölt a Repubblica arról, ahogyan Orbán Viktor egy milánói étteremben ebédel – vette észre a hvg.hu

A magyar miniszterelnök Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő temetésére érkezett városba, a lap nem írta meg, hogy pontosan melyik étteremben készültek a fényképek. Orbánnal szemben ketten is ülnek az asztalnál, legalábbis a lesifotó szerint. 

A lap szerint nem sok külföldi vezető ment el a temetésre, de részt vesz rajta Abdul Latif Rashid iraki elnök, Tamim bin Hamad katari emír. Erdogan a külügyminiszterét, Hakan Fidant küldte, az Európai Uniót az olasz pénzügyi biztos, Paolo Gentiloni képviseli, az uniós tagállamok pedig nagykövetüket küldik a temetésre, valószínűleg így tesznek a britek és az amerikaiak is.

Bár jó kapcsolatban álltak, Vlagyimir Putyin nem megy a temetésre, már csak azért sem, mert a hágai bíróság nemzetközi elfogadóparancsa van ellene érvényben az ukrajnai háborús bűnök miatt, írja a hvg.hu. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk