Olaszország és Kanada 10 évre szóló biztonsági megállapodást kötött Ukrajnával

  • narancs.hu
  • 2024. február 24.

Külpol

Minden támogatásra szükség van, de leginkább arra, hogy a segítség időben érkezzen – közölte Zelenszkij.

A Kijev melletti Hosztomel katonai légi bázisán zajlott le az Ukrajna elleni háború egyik fontos összecsapása, amely nagyban meghatározta az események további menetét. Nem véletlen, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a bombázások nyomait viselő hosztomeli katonai repülőteret jelölte ki a háború második évfordulóján rendezett megemlékezés színhelyévé. Az eseményre meghívta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, Alexander De Croo belga kormányfőt, az EU Tanácsának soros elnökét, Giorgia Meloni olasz kormányfőt, aki jelenleg a világ legfejlettebb országait vezető G7 csoport elnöke és Justin Trudeau kanadai kormányfőt a NATO képviseletében – írja összefoglalójában a Népszava.

Az öt politikus délután több formátumban is tárgyalóasztalhoz ült, ezt követő sajtótájékoztatójukon pedig bejelentették, hogy Olaszország és Kanada 10 évre szóló katonai biztonsági megállapodást kötött Ukrajnával. Volodimir Zelenszkij közölte: országának minden támogatásra szüksége van, de leginkább arra, hogy a segítség időben érkezzen. Nagyon hiányoznak a polgári légvédelmi berendezések, a légvédelmi rendszerek és a nagy hatótávolságú fegyverek – tette hozzá. 

A szombaton Kijevbe látogatott négy nyugati vezető igyekezett meggyőzni az ukrán elnököt, hogy ameddig csak szükséges, számíthat rájuk és országaikra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk