Orbán a negyedik legellenszenvesebb politikus az ukránok szerint

  • narancs.hu
  • 2023. január 12.

Külpol

Putyin, Lukasenka és Hszi Csin-ping előzi a magyar miniszterelnököt.

A kijevi Center for New Europe megbízásából készült felmérés szerint sokat romlott Orbán Viktor megítélése az ukránok szemében egy év alatt. Vlagyimir Putyin orosz elnök, Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök, Hszi Csin-ping kínai vezető után Orbán a legellenszenvesebb politikus – írja a TVP World nyomán az RTL.hu. A felmérés 2022 decemberében, 1535 válaszadóval készült. 

A legkedvelteb nem ukrán politikus az ukránok szerint a lengyel köztársasági elnök, Andrzej Duda, a második Joe Biden, a harmadik Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője.

A megkérdezettek 97 százaléka ellenszenvezik Putyinnal, Orbán Viktor 69 százaléknak nem szimpatikus. Egy éve Orbánt csak a megkérdezettek negyede értékelte negatívan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk