Orbán Viktor és Marine Le Pen a Karmelitában brüsszeleztek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 27.

Külpol

Beszélgettek arról, amiről a hozzájuk hasonló politikusok beszélni szoktak.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke délután a várban Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjével tárgyalt.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerint a tárgyaláson értékelték az európai jobboldal helyzetét, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra. 

 
Marine Le Pen és Orbán Viktor 2023. szeptember 27-én
Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA
 

 

Havasi szerint elhangzott minden, ami elvárható egy ilyen találkozón: az, hogy a kontinens nemzeti, konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire, de felmerültek a keresztény értékek, családok és csupa olyan dolog, amiről a Fidesz és a Nemzeti Tömörülés is szeret beszélni.

A két politikus különösen jóban van, aminek akár az is jele lehet, hogy Mészáros Lőrinc bankja, az MKB hitelt adott Le Pennek a később elvesztett elnökjelölti kampányára.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.