Orbán Viktor hamarosan Romániába megy kampányolni

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. május 17.

Külpol

Erről Lázár János beszélt az RMDSZ nagyváradi rendezvényén.

Nekünk stratégiai partnerünk a partiumi magyarság a jövőben – jelentette ki Lázár János csütörtökön Nagyváradon, ahol Cseke Attilával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnökével tartott sajtótájékoztatót. Az építési és közlekedési miniszter szerint ennek egyik jelen lesz, hogy

június elején Orbán Viktor miniszterelnök a Partiumba látogat és részt vesz RMDSZ kampányában.

Lázár szerint a kormányfő látogatása azt is érzékelteti, hogy „nem csak a székelyföldi magyarság az, amely számíthat az együttműködésre és a támogatásra.”

 
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond az RMDSZ kampányrendezvényén a nagyváradi várban 2024. május 16-án.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI/Czeglédi Zsolt

Az építési és közlekedési miniszter arról is beszélt, „vizsgálják”, hogy Debrecen és Nyíregyháza fejlesztésével párhuzamosan a szatmári és a bihari részeken milyen gazdasági együttműködésekre és magyar–román kooperációra nyílik lehetőség. Emellett Magyarország európai uniós elnökségének fő célkitűzésének nevezte Románia schengeni csatlakozásának támogatását, amihez Lázár János szerint „társadalmi, gazdasági és nemzeti érdekek” is fűződnek. A miniszter azt is kifejtette, hogy az M49-es autópálya megépítése Szatmárnémeti irányában egy 400 milliárd forintos magyar állami beruházás, a magyar kormány pedig abban is érdekelt, hogy Debrecen és Nagyvárad között egy sokkal gyorsabb összeköttetés épüljön ki.

Cseke Attila a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az RMDSZ és a Fidesz partnerségi kapcsolata „magyar nemzeti érdek”, a két párt pedig „jelentős nemzeti kérdésekben” konzultál egymással.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.