Pellegrini szerint Robert Fico mindenre emlékszik a támadásból

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Külpol

Péntek reggel házkutatást tartottak a merénylő lakásán.

Peter Pellegrini, áprilisban megválasztott szlovák köztársasági elnök szerint Robert Fico miniszterelnök emlékszik a szerda délután Nyitrabányán történt merényletre – írja az államfő TA3-nak adott nyilatkozata alapján az Új Szó. Peter Pellegrini csütörtökön látogatta meg a miniszterelnököt a besztercebányai kórházban. Elmondása szerint

a miniszterelnök mindenre emlékszik a támadásból, és meglepődött, hogy ilyen gyorsan történtek a dolgok, és hogy mindez egyáltalán megtörténhetett.

Pellegrini beszámolója alapján Robert Fico a Besztercebányára történő átszállítása ideje alatt magánál volt, és mindent érzékelt, ami körülötte történt. Emlékszik, hogyan kapott elsősegélyt, hogyan szállítják Nyitrabányára (Handlová), majd helikopterrel Besztercebányára, és hogany vizsgálják a sürgősségi osztályon. Csak arra nem emlékszik, amikor altatás alatt állt – tette hozzá Pellegrini.

A csütörtöki tájékoztatók szerint bár Robert Fico miniszterelnök magánál van, de állapota továbbra is súlyos.

Az Új Szó arról is írt, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) pénteken a kora reggeli órákban átkutatta a merénylő, Juraj Cintula lévai otthonát. A Markíza úgy tudja, a Lynx Commando különleges bevetési egység Juraj Cintulát is a helyszínre szállította, ahol rögzítették a nyomokat és átkutatták a lakást, amelyben a 71 éves férfi a feleségével élt. „Az indíték meghatározásakor fontos kideríteni, hogy hol lakott az illető, milyen dolgokat, esetleg más fegyvereket tartott” – nyilatkozta a televíziónak Peter Vačok volt nyomozó, ügyvéd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk