Szexuális zaklatással vádolják David Copperfieldet

  • narancs.hu
  • 2024. május 16.

Külpol

Tizenhat nő állít súlyos dolgokat, az illuzionista tagad a Guardian cikkében.

Hónapokon át gyűjtöttek információt és több mint száz emberrel beszéltek a Guardian újságírói David Copperfield környezetében arról, hogy zaklathatott-e szexuálisan nőket a világhírű illuzionista. Az oknyomozó cikkben tizenhat nő nyilatkozott úgy, hogy Copperfield bántotta: leitatta vagy droggal elkábította, fogdosta, miközben a színpadra hívta segítőnek. Ketten azt is állították, hogy a bűvész titoktartási nyilatkozatot íratott alá velük, mielőtt a zaklatás történt. 

A Guardian a vádakat megfogalmazó nőkön túl a bűvész stábjának tagjaival is beszélt, akik közül akadtak, akik úgy nyilatkoztak, kaptak olyan feladatot, hogy csinos fiatal lányokat válasszanak ki a közönségből, és ajánljanak nekik személyes találkozót Copperfielddel. 

A bűvész tagadta a vádakat. Közleményében, amelyet kiadott, emlékeztetett, hogy korábban is vádolták már ezzel, de bizonyítékot soha senki nem mutatott. Mint mondta, korábban a karrierjét is kockára téve igyekezett megvédeni nőket szexuális ragadozóktól.

Címlapkép: MTI/EPA/Herbert P. Oczeret

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!