Orosz katonai egységek és harckocsikat szállító vonatok tartanak Ukrajna felé

  • narancs.hu
  • 2021. november 2.

Külpol

Videók és műholdas felvételek is bizonyítják a tényt, az ukrán védelmi minisztérium egyelőre cáfol.

Műholdas felvételek és videók is bizonyítják, hogy orosz katonai egységek és harckocsikat szállító vonatok tartanak Ukrajna felé – írjaKárpáti Igaz Szó, és a The Washington Post cikke alapján. Vagyis Oroszország újabb katonai erőket koncentrál Ukrajna keleti és déli határa mentén.

A The Washington Post szerint a haderő mozgása már hetek óta megfigyelhető, és arra utal, hogy Moszkva ezzel fejezi ki nemtetszését Kijev és a NATO kapcsolatainak erősödése miatt. A politikai-katonai szövetség és a Kreml viszonya további romlásáról tanúskodik, hogy Oroszország, miután kémkedés gyanújával 8 képviselőjét kiutasították, felfüggesztette NATO-missziójának tevékenységét.

Műholdas felvételek azt bizonyítják, hogy a Moszkva alatt állomásozó 1. gárda-harckocsihadsereg elit alakulatai Ukrajna felé vonulnak. A forrás rámutat arra, mindez nem tűnik támadásnak, de nem is gyakorlat.

Mindeközben az ukrán védelmi minisztérium, a Reuters cikke szerint cáfolta a The Washington Post értesüléseit.

(Kárpáti Igaz Szó, The Washington Post)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk