Orosz szervezet robbantja a síneket Oroszországban

  • narancs.hu
  • 2022. október 26.

Külpol

Az Állítsátok meg a vagonokat! nevű gerillacsoport már legalább hat helyen rongálta meg a vasútvonalakat.

Felrobbantották hétfőn az oroszországi Novozibkov város közelében azt a vasúti sínt, amely a fő vasúti összeköttetést jelenti Oroszország és Fehéroroszország déli része között.  

Az ukrajnai háborúról katonai hírszerzési információkat is közlő brit védelmi minisztérium szerdán tette közzé a hírt, azzal, hogy a határtól 15 kilométerre történt robbantásért az Állítsátok meg a vagonokat! (STW) nevű orosz háborúellenes gerillacsoport vállalta a felelősséget. 

A szervezet június óta már legalább hat alkalommal hajtott végre valamilyen szabotázsakciót az orosz vasúthálózat ellen, egyre gyakoribbak az ilyen támadások Oroszországban és Fehéroroszországban is.

A háborúellenes mozgalom azért a vasutat támadja, mert az orosz hadsereg elsősorban vonatokkal szállítja az utánpótlást az Ukrajnában harcoló csapatainak. Egy több mint 33 ezer kilométer hosszúságú hálózatot kell elképzelni, amelynek nagy része elhagyatott területen húzódik, így az orosz hatóságok nehezen tudják megvédeni a fenyegetéssel szemben. 

Az STW online jelenlétét az orosz hatóságok már korábban ellehetetlenítették.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk