Oroszország "megfelelő" választ ígér, ha az amerikaiak igent mondanának

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 11.

Külpol

Az amerikai és a brit külügyminiszter ma érkezett Ukrajnába, hogy nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetéséről tárgyaljanak.

Ha az amerikaiak hozzájárulnak, akkor Oroszország „megfelelő” választ ad majd – nyilatkozta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. Peszkov ezzel többek között Antony Blinken amerikai és David Lemmy brit külügyminiszter kijevi útjára célzott. Blinkenék ma délelőtt érkeztek meg Kijevbe, hogy ukrán vezetőkkel tárgyaljanak. Utóbbiak azt akarják, az Egyesült Államok engedélyezze Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú rakétáival oroszországi célpontokat lőjön – írja a független orosz hírportál, a Meduza nyomán a 444.

„Minden ilyen döntés, amit a kollektív Nyugat meghoz, majd Ukrajnának tulajdonít, további megerősítése a különleges katonai művelet létjogosultságának, szükségességének és az alternatívák hiányának” – mondta Peszkov.

Az orosz kormány szerint az Egyesült Államok már döntött a nagy hatótávolságú rakéták használatára vonatkozó korlátozások feloldásáról. Peszkov azt mondta, ezt nagy valószínűséggel feltételezik. Szerintük jelenleg tájékoztató kampány folyik a médiában a már meghozott döntés hivatalossá tételére.

Ukrajna augusztus végén újabb próbát tett, hogy engedélyt szerezzen az Egyesült Államoktól a nagy hatótávolságú amerikai fegyverek oroszországi célpontok elleni bevetésére. Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter és Andrij Jermak elnöki tanácsadó Washingtonban tárgyalt az amerikai kormány képviselőivel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk