Az amerikai sajtó Harrist hozta ki győztesnek az elnökjelölti vitában

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 11.

Külpol

A demokrata jelölt elérte, hogy Trump "teljes valójában" megjelenjen a választók előtt.

A magyar idő szerint kedd éjjel lezajlott elnökjelölti vita után az amerikai sajtó értékelte a látottakat, hallottakat. A Washington Post Kamala Harrist hozta ki győztesnek az elnökjelöltek vitában, kiemelve, hogy Donald Trump kénytelen volt megtapasztalni: ellenfele messze nem Joe Biden. Mindenben hozta a korábbi ügyészt, azaz beigazolódott, hogy a demokraták jól döntöttek, amikor őt indították az elnök helyett – idézi a lapot összefoglalójában a hvg.hu.

Nem véletlen, hogy Trump folyton igyekezett visszaterelni a szót a Fehér Ház jelenlegi gazdájára, így Harris egy idő után meg is jegyezte: ne legyen tévedés, ő az ellenfél. És mindenben felkészült, valamint rátermett volt. Szenvedélyesen támadta Trumpot az abortusz, a bevándorlás és a külpolitika miatt. Egy ponton kijelentette, hogy a világ vezetői kinevetik a republikánus politikust, amiért képtelen elengedni 2020-as vereségét.

Sokat jelentett, amikor az osztott képernyőn látni lehetett, hogy a fejét ingatja és hitetlenkedve néz, miközben a másik beszélt. Ezúttal a morcos Trumpnál vetődött fel, hogy hány éves. Vetélytársa pontosan tudta, hol vannak a volt elnök gyenge pontjai. És az is el is vesztette a türelmét, amikor arra terelődött a szó, ami nagyon fontos az egójának, vagyis hogy hányan szoktak lenni a választási gyűlésein.

Onnantól kezdve dőlt belőle a sok rágalom, amire Harris csupán annyit mondott: ez megint csak az elavult forgatókönyv, a szokásos hazugságáradat és sértettség.

Trumpnak ez már a hetedik tévévitája volt, de nem lehetett látni, hogy mit tanult a korábbiakból. Harris viszont alighanem a legokosabb volt az összes eddigi ellenfél közül. De hogy mi lesz eredmény, az csak ezután derül ki.

Ugyanakkor tény, hogy bizonyos kérdéseket a demokrata jelölt is megkerült. De ez a menet szinte minden tekintetben az övé volt.

 

New York Timesban David Firebird, a szerkesztőbizottság tagja azt a következtetést vonta le, hogy a 90 perc alatt Trump hamar lesüllyedt a saját színvonalára. Nagyjából 10 percig tartotta ugyan magát az elején, de azután elszabadultak az indulatai. Egy pillanat alatt átváltott a vámokról a migránsokra, és később is többször visszatért rájuk. Amit művelt, azt csakis hisztériának lehet minősíteni.

Azt fejtegette, hogy a menekültek elfoglalják az amerikaiak városait és házait. Biden engedte be őket, és most megsemmisítik az országot. Veszélyesek, vezetik a bűnözési statisztikákat, ki kell seprűzni mindet, igen gyorsan. Ez volt a megtévesztésnek az a szintje, amiben Harris bízott, de jött még rosszabb is például amikor azt fejtegette, hogy az idegenek kutyákat és macskákat esznek.

Harris meg tudta csinálni, amit Biden nem a júniusi tévés összecsapásában: elő tudta csalni a másikból a hazugságáradatot.

Ez még a Trump elleni merényletre is igaz volt, miután a volt elnök azt hangoztatta, hogy politikai okokból kívánták megölni, jóllehet erre nincs semmilyen bizonyíték.

A demokrata jelölt egyértelmű sikert aratott, nem csak azért mert meg tudta mutatni, kicsoda is és milyen tervekkel készül a Fehér Házba, hanem mivel elérte, hogy Trump teljes valójában jelenjen meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk