Oroszországban letartóztatták a The Wall Street Journal tudósítóját

Külpol

Az oroszok szerint "titkos információkat gyűjtött az orosz hadiipari komplexum egyik vállalkozásának tevékenységéről".

Kémkedés vádjával letartóztatták Jekatyerinburgban Evan Gershkovichot, a The Wall Street Journal amerikai napilap tudósítóját – közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint Gershkovich "titkos információkat gyűjtött az orosz hadiipari komplexum egyik vállalkozásának tevékenységéről". Az FSZB nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor tartóztatták le az újságírót.

Gershkovich akár húszéves börtönbüntetést is kaphat, ha kémkedésért elítélik.

A The Wall Street Journal honlapja szerint Evan Gershkovich Oroszországról, Ukrajnáról és a Szovjetunió utódállamairól írt tudósításokat. Korábban az AFP francia hírügynökség és a The Moscow Times angol és orosz nyelvű napilap tudósítója volt, valamint az amerikai The New York Times napilapnál is dolgozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk